caderea parului

Studiu despre eficacitatea minoxidilului

Am gasit astazi un studiu despre diferenta intre solutiile de minoxidil 5 % si cele de 2 %. Acest studiu a
fost publicat in “Journal of the American Academy of Dermatology” in septembie 2002 si il voi traduce mai jos.

“Un trial clinic randomizat despre solutia topica de minoxidil 5 % versus solutia topica de minoxidil 2 % si placebo in tratamentul alopeciei androgenice la barbati”

Solutia topica de minoxidil 2 % stimuleaza cresterea parului si ajuta la oprirea caderii parului la persoane cu alopecie androgenica.Rezultatele pot fi variabile, iar experientele de pana acum sugereaza cresterea eficacitatii minoxidilului odata cu cresterea concentratiei acestuia.

Scopul acestui studiu de 48 saptamani, dublu-orb, randomizat, multicentric a fost sa compare solutia de minoxidil 5 % cu solutia de minoxidil 2 % si placebo, in tratamentul barbatilor cu alopecie androgenica.

Un numar de 393 de barbati (cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani ) cu alopecie androgenica au folosit solutia de minoxidil 5 % (157 de pacienti), minoxidil 2 % (158 de pacienti) si placebo (78 de pacienti) de doua ori pe zi. Eficacitatea tratamentului a fost evaluata prin numaratori succesive ale firelor de par dintr-o anumita arie si prin aprecierea de catre pacient si de catre investigator a modificarilor la nivelul scalpului si beneficiului tratamentului.

Dupa 48 de saptamani de terapie , solutia de minoxidil 5 % a fost semnificativ superioara solutiei de minoxidil 2 % si fata de placebo, luand in considerare numaratoarea firelor de par non-vellus, rating-ul pacientului cu privire la acoperirea scalpului si beneficiul tratamentului si ratingul investigatorului cu privire la acoperirea scalpului.

Datele provenind de la numaratoarea firelor de par au indicat ca raspunsul la tratament a a aparut mai repede pentru pacientii ce au folosit solutia de minoxidil 5 % , fata de pacientii care au folosit solutia de minoxidil 2 %.

In aditie, datele culese de la pacienti din chestionarele cu privire la calitatea vietii, beneficiul global,cresterea parului si aranjarea parului au indicat ca solutia cu minoxidil 5 % a ajutat la imbunatatirea perceptiei despre sine a pacientului.

A fost observata de asemenea o crestere a incidentei pruritului si a iritatiei locale la pacientii ce au folosit minoxidil 5 % fata de cei ce au folosit minoxidil 2 %.

Concluzie: La pacientii cu alopecie androgenica , solutia topica de minoxidil 5 % a fost net superioara fata de minoxidilul 2 % si fata de placebo in ceea ce priveste crestrea parului, iar diferentele intre cele doua solutii au fost semnificative(in saptamana 48 de studiu crsterea parului a fost cu 45 % mai mare la pacientii ce au foslosit solutia mai concentrata).

Solutiile de minoxidil (2 % si 5 %) au fost bine tolerate de pacientii inclusi in acest studiu, fara aparitia de efecte sistemice.

Minoxidil ofera aceleasi rezultate ca si Rogaine

caderea parului
NU SPUNE INCA ADIO PARULUI!
2009-2013 Toate drepturile rezervate. Utilizand acest site va declarati de acord cu termenii si conditiile impuse