caderea parului

Continuare - tratament caderea parului

Cel mai comun efect advers al minoxidilului il reprezinta mancarimile la nivelul scalpului (pielii capului). De asemenea, la persoanele sensibile, din cauza alcoolului din compozitie,se poate produce uscarea pielii capului si descuamarea accelerata a acesteia.Aceste efecte pot fi contracarate prin folosirea in paralel a unor sampoane care sa actioneze bland asupra pielii capului.Au existat pacienti ce au raportat reactii alergice ca urmare utilizarii solutiilor de minoxidil.De aceea este contraindicata utilizarea solutiilor cu minoxidil de catre persoanele cu hipersensibilitate la minoxidil sau la alte componente din solutie: propilen-glicol sau alcool. In caz ca va apare o iritare sau inrosire exagerata a pielii capului stopati aplicarea minoxidilului si consultati medicul.

Nu mai folositi solutia de minoxidil si prezentati-va la medic in eventualitatea in care :

-va apar dureri in piept,aveti palpitatii, stari de slabiciune sau ameteli

-daca luati in greutate brusc si inexplicabil

-daca vi se umfla mainile sau picioarele

-daca va apare o pilozitate nedorita la nivelul fetei.

Aceste efecte adverse ar putea fi provocate de absorbtia minoxidilului la nivelul scalpului intr-o proportie destul de mare pentru a putea genera efecte sistemice.Deoarece in urma studiilor clinice nu au aparut dovezi care sa sustina aceasta ipoteza, aparitia acestor efecte adverse este putin probabila.
Atentionari:
Nu lasati la indemana copiilor.Nu folositi daca sunteti insarcinata sau alaptati.Nu folositi pe pielea copiilor.Folositi doar pe pielea capului.Daca aveti probleme cardiace este bine sa consultati medicul inainte de a folosi produsul.Evitati contactul solutiei cu ochii.Daca acesta s-a produs,clatiti ochii cu apa din abundenta. Nu folositi daca pielea capului este iritata sau inflamata.Minoxidilul este toxic pentru pisici.
Dupa cat timp voi vedea rezultatele tratamentului?
Inainte sa se desprinda de la nivelul scalpului firul de par intra in perioada de repaus, care dureaza aproximativ 3-4 luni (citeste Fiziologia cresterii firului de par.) Astfel, pentru evaluarea eficacitatii unui produs destinat combaterii caderii parului sunt necesare 3-4 luni de tratament fara intrerupere. In caz ca nu observati o imbunatatire a starii parului in decurs de 4 luni opriti tratamentul cu minoxidil.

Minoxidil ofera aceleasi rezultate ca si Rogaine

caderea parului
NU SPUNE INCA ADIO PARULUI!
2009-2013 Toate drepturile rezervate. Utilizand acest site va declarati de acord cu termenii si conditiile impuse